Mannen

Hoewel vaak wordt gedacht dat alleen vrouwen last van bekkenklachten hebben, is het ook bij mannen een veelvoorkomend probleem. Als man kan je te maken krijgen met:

  • Poepklachten, zoals ontlastingsverlies of obstipatie
  • Plasklachten, zoals urineverlies of vaak moeten plassen
  • Seksuele klachten, zoals erectiestoornissen en pijn aan de penis of ballen
  • Onbegrepen pijnen in liezen of onderbuik

De oorzaken van bekkenklachten bij mannen

Net als bij vrouwen kan je de bekkenklachten bij mannen onderverdelen in 3 oorzaken:

  • overactieve bekkenbodem
  • verzwakte bekkenbodem
  • operatie of ongeval

Een overactieve bekkenbodem ontstaat bijvoorbeeld door stress of veel sporten. Een verzwakte bekkenbodem kan veroorzaakt worden door een operatie of ouder worden. Een ongeval kan het bekkengewricht beschadigen, wat voor klachten zorgt.

Wat kan Bekkencentrum Schambergen
in Zuid-Limburg voor je doen?

De bekkenfysiotherapeut bespreekt tijdens een intakegesprek wat je klachten zijn. Gericht onderzoek, zoals een plasonderzoek, bewegingsonderzoek en/of bekkenbodemfunctie-onderzoek helpen om de klachten en de oorzaak vast te stellen. Daarna maakt de bekkenfysiotherapeut een behandelplan op maat, met concrete behandeldoelen. Dit plan bestaat doorgaans uit een combinatie van advies, behandelingen in de praktijk en oefeningen voor thuis. Je kan de bekkenfysiotherapeut zien als een coach die helpt om je lichaam te versterken en te herstellen.

Voorkomen is beter dan genezen, daarom kan je bij de bekkenfysiotherapeut ook terecht voor:  preventie en voorlichting

Hoe lang duurt de behandeling?

 

In het begin zal de frequentie van de behandelingen hoger liggen. Naarmate het herstel vordert, zit er steeds een langere periode tussen de afspraken. Gemiddeld zijn er 6 tot 9 behandelingen nodig.

  MAAK EEN AFSPRAAK