Heb je…
- pijn in of rond je bekken?
- problemen met plassen of poepen?
- pijn of andere klachten bij het vrijen?
- last van buikpijn zonder aanwijsbare oorzaak?
- klachten tijdens of na je zwangerschap?
Heb je…
Zulke klachten zijn vervelend en hebben vaak grote invloed op je dagelijkse bezigheden. Wist je dat veel klachten die we noemen zijn terug te brengen naar het bekken/kruisgebied? Gelukkig kan een bekkenfysiotherapeut je helpen om deze klachten op te lossen.
Dit zijn enkele voorbeelden van klachten die in je bekkenregio liggen waarvoor je naar de bekkenfysiotherapeut kunt gaan:
De bekkenbodemspier kan overactief of te strak zijn als gevolg van een trauma, bevalling of door een stressvolle periode in je leven. Je spant hierbij de spier onbewust aan, waardoor pijnklachten kunnen ontstaan evenals plas- en poepproblemen.
Het tegenovergestelde van een overactieve of te strakke bekkenbodemspier is de zwakke bekkenbodemspier. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door de leeftijd of door een zwangerschap. Ook een bevalling en operaties kunnen leiden tot schade aan de bekkenbodem. Dit merk je vaak alleen pas veel later.
Door een ongeval, een zwangerschap of een bevalling kan het bekkengewricht een flinke klap te verduren krijgen. Een bekkenfysiotherapeut helpt om het bekkengewricht weer in de juiste positie te krijgen en door middel van oefeningen de spieren in het bekkengebied te versterken.
Door plas- en poepproblemen, pijn bij vrijen of pijn rondom je bekken kun je flink beperkt worden in het dagelijks leven. Bekkencentrum Schambergen is de bekkenspecialist in Zuid-Limburg voor deze klachten.
Voorkomen is beter dan genezen, daarom kan je bij de bekkenfysiotherapeut ook terecht voor preventie en voorlichting.
Je kan bij ons terecht voor de behandeling van en voor:
Plasklachten
Poepklachten
Seksuele klachten
Bekkenpijn rondom de zwangerschap
Bekkenbodemklachten rondom de zwangerschap
Klachten bij mannen
Kinderen
Verzakkingen
Menopauzale klachten
Postpartum consult
We beginnen altijd met een intakegesprek, waarin we je klachten bespreken. Een onderzoek helpt ons om een goede diagnose te stellen. Vervolgens stellen we een behandelplan op maat samen. Dit bestaat uit behandelingen in de praktijk en oefeningen en adviezen voor thuis. Met gemiddeld 6 tot 9 behandelingen begeleiden we je om meer zorgeloos te bewegen.
We pakken samen jouw klachten doelgericht aan en werken hiervoor – als dat nodig is - samen met diverse specialisten: